2012. július 13., péntek

Péntek 13 és a fekete macska

Idén ez már a harmadik.... Szóval aki nagyon babonás, annak még a mai napot kell túlélnie, aztán legközelebb majd csak 2013 szeptemberben és decemberben kell aggódnia (utóbbi pont Luca nap). :) Én sosem voltam annyira babonás, hogy pl. ilyenkor ki sem mozdultam (ezt nem is nagyon tehettem meg, mert ugye a tanulás mindenek előtt... :) ), de azért benne van az emberben az a tudat, hogy basszus péntek van, meg tizenharmadika. :P Szerintem az emberek csak egymást 'spanolják fel' ezzel, ahogy figyelmeztetik egymást, meg ahogy ők is jobban odafigyelnek, hogy pl. amikor átmegy valaki az úttesten, annyira vigyáz, nehogy rosszul lépjen le a patkáról, hogy végül elüti egy autó, mert azt meg nem vette észre. :P

Péntek 13-a babonája két különböző hiedelemből tevődik össze. A 13-as számtól való félelem az ókorból ered, a pénteki naptól való pedig a bibliai időkből. Aztán valahogy ezek annyira eggyé forrtak, hogy a fél világot rettegésben tartja ez a nap. :P :D

Nagyon elterjedt hír, hogy Amerikában nincs 13. emelet, 13-as ajtó, a repülőkön 13. sor, stb. A 13-as számtól rettegő embereknek még egy betegséget is 'kitaláltak', ez a triszkaidekafóbia. Ezt a félelmet még tovább fokozták a 80-as években megjelenő Péntek 13 filmek, csakhogy ne legyen a népnek nyugta. :D A pénteki nap viszont azért 'bűnös', mert ezeken a napokon tartották a kivégzéseket, a halál napja volt. Az interneten nagyon sok érdekes dolgot lehet ezzel kapcsolatban olvasni, amiket felesleges ide leírnom, akit igazából érdekel, az úgyis sok ilyen cikket talál, főleg ma. :)

Ugye milyen félelmetes?? :O

A folytatáshoz kattints!!
Viszont van egy nagy kedvencem!! A fekete macska babonája. Egyiptomban szent állatként tisztelték, a középkorban a macskákat a boszorkányok segítőinek hitték (és sokszor úgy végezték, mint a boszorkányok), úgy tartották, hogy varázsereje van, látja a szellemeket, és kiszívja az alvók vérét!! Viszont az angol tengerészek szerencsehozónak tartották, a fedélzetről először mindig a macskákat menekítették meg. Ha egy macska fekete színű volt, akkor az még nagyobb figyelemnek örvendett. De ahány kor/földrész, annyi féle változata van a babonáknak. Szóval nincs garancia arra, hogy a péntek 13-a vagy a fekete macska szerencsét hoz, vagy épp ellenkezőleg. Magunknak vonzzuk be az eseményeket, és igyekezzünk ezt a pozitív dolgokkal tenni!! -mert ami veled történik azért nagy részben te vagy a felelős, nem pedig egy kiscica!! :)

A vérszívó fekete kiscica!! :)

Most viszont, hogy ezt így tisztáztuk, megmutatnám az én fekete macskámat, ami garantáltan teljesen ártalmatlan, nincsenek fogai, és nem szomjazik a véremre. :)Ez lenne az én gyurmacicám. :) A szemei és a lábai mozognak (büszkén mondhatom, hogy saját ötlet!!), foga nincs, tehát ártalmatlan!! ;)

Végül, itt van néhány tipp, hogy mit tegyél, ha átszalad előtted egy fekete macska:
(Állítólag csak akkor van baj, ha jobbról balra szalad.)

1. Meg kell várni, míg elhalad előtted valaki ezzel semlegesítve a fekete macska átkát.

2. Ha nincs időd várni, lépj hátra hármat, és köpj át a jobb vállad felett.
(Nekem egyébként ez a kedvencem, kíváncsi vagyok, ki csinálja meg fényes nappal, egy forgalmas utcán. :D )

3. Szerezz be otthonra egy fekete macskát, ami közömbösíti a többi macska átkát.

4. Tarts a zsebedben holdfényben delejezett macska amulettet.
(Aki tudja hol lehet ilyet szerezni, az írja meg. :) )

Remélem tetszett a bejegyzés, szerencsés napot mindenkinek!!

Heni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése