2012. július 20., péntek

Blogtörténelem

Nem is tudom, hol kezdjem. Valószínűleg az elején kéne. Az első blogbejegyzésem 2011. július 20-án született, de a gondolat, hogy indítani kéne egy blogot, sokkal hamarabb megfogalmazódott bennem. Már hónapokkal azelőtt elkezdtem blogokat olvasni, amik főleg beauty témájúak voltak. Szeretek sminkelni, mint a legtöbb lány/nő, de nem tudok órákkal hamarabb felkelni azért, hogy elkészítsem a reggeli sminkemet, lefotózzam, és aztán írjak róla egy bejegyzést. (Minden tiszteletem azé, aki képes erre, de én inkább alszom ehelyett, amúgy is éjszakai bagoly vagyok.) Viszont annál jobban érdekelnek a ruhák és a kiegészítők. És itt sem arra gondolok, hogy milyen örömteli érzés shoppingolni, hanem arra, hogy amikor elkészítek valamit, mennyire jó, amikor tudom, hogy másnak nincs ilyen, mert ezt én csináltam. Nem mondom, hogy túlságosan különc lennék, de utálom, amikor szembe jön velem valaki az utcán, és ugyan olyan ruha/táska/fülbevaló/stb. van rajta. Nem tudom, hogy ez csak az én 'defektem' lenne-e, vagy mással is van így... Igyekszem az egyediségre törekedni, és itt nem csak a külsőségekre gondolok...
De térjünk vissza az elejére: Először csak beauty blogokat olvastam, és szinte függő lettem. És éreztem, hogy nekem is kéne valami hasonlót csinálni. Mert a sminkelés is egyfajta önkifejezés, de szerettem volna ezt a magam módján tenni.Elindítottam a blogomat. Először csak a régebben készített ékszereimet mutattam meg, aztán elkezdtem feltölteni az új dolgokat is. Hatalmas volt a lendület, meg a lelkesedés, de ez szépen lassan abbamaradt. Hónapokig nem posztoltam, se időm, sem kedvem nem volt. Aztán eszembe jutott, hogy össze kéne szednem magam, ha már elkezdtem, csináljam rendesen (persze még mindig nem volt az igazi). Eszembe sem jutott, hogy valaki esetleg olvas, érdekli amit csinálok. Az ismerőseim is csak hónapokkal később szereztek tudomást a blogról. Igazából az kezdett el motiválni, amikor láttam, hogy valaki például feliratkozott rendszeres olvasónak, vagy hogy mennyien nézték meg a blogot egy nap alatt. Hihetetlennek tűnt, hogy valakit érdekelne ez az egész.Önkifejezés ide vagy oda, magam miatt kezdtem el blogolni, szerettem volna egyfajta naplót. (My Decor Diary) Nagyon sok ékszerem már másé (megvették/elajándékoztam), de szerettem volna megörökíteni őket. Sajnos ez elég későn jutott eszembe.
Szóval telt az idő, gyarapodtak az olvasók és az oldalmegjelenítések, rátaláltam más DIY/kreatív blogokra, rengeteg inspirációt gyűjtöttem. Eltelt egy év, és csak most kezdem érezni ennek e lényegét. Hogy tényleg szeretnék komolyabban foglalkozni a bloggal. Ötletem természetesen rengeteg van, de nem ígérek semmit. Tudom, hogy mindenkinek arra van ideje, amire akarja, de van egy bizonyos sorrend. Dolgoznom kell, suliba járnom, de mindig próbálom úgy alakítani a dolgokat, hogy jusson idő a kreatívkodásra is. Engem ez nyugtat meg.

Nem tervezek témaváltást, csak a színvonalat szeretném növelni a saját, és természetesen a Ti érdeketekben is. Szeretnék jobb lenni abban amit csinálok, fejlődni, és persze azt is, hogy ha véletlenül erre téved valaki az ne hiába legyen, és esetleg találjon valami érdekes dolgot itt, nálam. ;)

Szép napot nektek!!

xo, Heni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése